ELS TRACTATS DE L’OFENSIVA NEOLIBERAL CONTRA LA VIDA

Cristiportada economia feministana Pina i Rosa Ortiz, autores de l’estudi “A qui beneficien els tractats de comerç i inversió?.  Una anàlisi amb perspectiva feminista”, impulsat per les organitzacions Entrepobles, Enginyeria sense Fronteres i Ecologistes en Acció en el marc de la campanya No al TTIP, CETA i TISA, expliquen com la finalitat prioritària d’acumulació del sistema capitalista patriarcal es veu garantida i enfortida amb aquests tractats, mitjançant els quals es redueixen els obstacles per a la lliure circulació de capitals, béns i serveis.
L’estudi inclou nombrosos gràfics que exemplifiquen quin és l’impacte del model econòmic neoliberal en el treball de les dones, tant en l’àmbit assalariat com amb relació a les cures.

Milions de dones es veuen obligades a treballar a temps parcial com a conseqüència d’assumir les cures familiars sense cap retribució econòmica.

12

(3) Les despeses en el servei domèstic es redueixen en etapes de crisi  financera  i quan s’implementen programes  d’ajustament estructural i retallades en  els pressupostos públics.

3

(4 )La desagregació dels ingressos econòmics d’un entorn familiar entre homes i dones mostra l’existència d’una major feminització de la pobresa.

4

Descarregar el Suplement de la campanya contra els tractats de comerç i inversió. Anàlisi des d’una perspectiva feminista 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *