Declaració d’ATTAC Espanya davant el colp d’estat judicial

Hem patit un colp d’estat. Un colp d’estat, no com el de Franco ni el de Tejero, realitzat amb avions de Hitler i Mussolini el primer i metralletes el segon, sinó amb una arma menys cridanera però igualment perillosa per sibil·lina i insidiosa, l’atac contra oponents polítics utilitzant indegudament la judicatura per a donar aparença de legalitat: el lawfare o guerra jurídica. Sembla increïble que això s’estiga produint a Europa l’any 2022, però és un fet.

Les dretes polítiques i judicials, intrínsecament lligades per ideologia i interessos econòmics, juntament amb poders fàctics i mitjans de comunicació afins, han atacat la sobirania del poble, del qual, segons la Constitució espanyola, emanen tots els poders de l’Estat, impedint als seus representants polítics en les Corts Generals exercir el seu dret d’aprovar i promulgar lleis.

El Partit Popular, animat per Ciutadans i VOX, incapaços de guanyar les eleccions generals de 2019, està utilitzant des de llavors tota classe ardits per, a través dels sectors de la judicatura on té instal·lats els seus peons, intentar donar la volta de manera injusta a la relació de forces existent en el Parlament i el Senat, impedir així avançar en drets i millores per a les classes populars, les dones i les minories.

Des d’ATTAC denunciem aquesta situació i diguem PROU.

Cridem a les organitzacions de la societat civil, partits, sindicats i població en general a que mostren la seua ferma oposició a aquest colpisme continuat del Partit Popular i els seus jutges incrustats en l’aparell judicial, a través de mobilitzacions pacífiques però massives.

DEFENSEM ALS CARRERS LA DEMOCRÀCIA I LA NOSTRA SOBIRANIA

21 de desembre de 2022

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *